Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Internetes zsaroló és pedofil hálózatokat számoltak fel2005. 05. 29.

Az olasz rendőrség az elmúlt napokban egy közel 200 tagú gyermekpornó-hálózatot számolt fel, az oroszok pedig egy brit internetes fogadóirodát zsaroló hackerbandát tettek hűvösre.


Az olasz rendőrség az elmúlt napokban egy közel 200 tagú gyermekpornó-hálózatot számolt fel, amelynek a tagjai gyermekekről készült pornográf felvételeket küldözgettek egymásnak az interneten. A gyanúsítottak lajstroma igencsak hosszú, és a listán szereplők többek között három pap, egy polgármester, egy szociális munkás és egy közlekedési rendőr neve is. A kedélyeket egész Olaszországban felborzoló esetről a szicíliai Szirakúza város államügyészsége tájékoztatta a nyilvánosságot.

A nyomozók körülbelül egy évvel ezelőtt jutottak a gyermekpornó-hálózat nyomára. A rendőrök akkor kezdtek érdeklődni a banda iránt, amikor a Telefono Arcobaleno nevű gyermekvédő szervezet akkor még ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett. Az államügyészség tájékoztatóján kiderült: a rendőrségi informatikusok találtak egy olyan szervert, amelyen 4 és 8 év közötti kiskorú gyermekekről és szexuális bántalmazásaikról készült felvételek voltak láthatók. A weboldalhoz csak a 186 gyanúsítottnak volt jelszavas hozzáférése. Az ügyben a házkutatások egész Olaszországra kiterjedtek és ezekben az akciókban a gyanúsítottakra további terhelő bizonyítékokat, főleg fotókat foglaltak le a rendőrök.

Az orosz rendőrség szintén komoly sikereket ért el az elmúlt napokban, sikerült ugyanis felszámolni a 2003-ban és 2004-ben több brit internetes fogadóirodát és online kaszinót rendszereik ellen irányuló számítógépes támadásokkal megzsaroló hackerbandát. A bűnözők ebben az időszakban többször is sikeresen megbénították a fogadóirodák és kaszinók honlapjait, majd újabb támadásokat helyeztek kilátásba, amennyiben az érintett cégek nem fizetnek 40 ezer dollárt.

Az orosz nyomozók végül több városban, így Moszkvában, Szentpéterváron, Asztrahánban és Balakovóban is házkutatásokat tartottak és sikerült is elfogniuk a hackercsoport tagjait. A vizsgálatok szerint a többek között zsarolással gyanúsított személyek az interneten keresztül ismerkedtek meg, személyesen soha sem találkoztak. Kiderült az is, hogy a szervereket naponta érő esetleges támadások miatt az online fogadóirodák és kaszinók kára akár napi 200 ezer dollár is lehetett volna. Arról azonban az orosz belügyminisztérium képviselője nem kívánt nyilatkozni, hogy az érintett cégek engedtek-e a zsarolásnak és fizettek-e bármekkora összeget is a zsarolóknak, illetve, hogy kik vezették nyomra a hatóságokat.

Forrás: SG
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum