Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Bizalomcsökkenés az online világban2005. 06. 30.

Felmérések szerint az online banki és kereskedelmi szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági aggályok egyre fokozottabban jelentkeznek.


A Gartner beszámolt arról a felméréséről, amelyet az online banki és kereskedelmi szolgáltatások biztonsági megítélésével kapcsolatban készített. A cég 5000 amerikai felhasználót kérdezett meg arról, hogy a napjainkban felmerülő biztonsági problémák mennyire befolyásolják az internetes tevékenységeiket.

A felmérésből kiderül, hogy az előző évhez képest 54 százalékkal több felhasználó figyel az online tranzakcióinak lebonyolítása során a biztonságra. Ennek többek között az is az oka, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az adatbiztonsági problémák, hiszen Amerikában rengeteg személyes és bizalmas adat tűnt el különböző cégektől. A helyzetet tovább rontja a 40 millió bankkártya adatának ellopása is.

A felmérésben - az egy évvel korábbi adatokhoz képest - 28 százalékkal többen nyilatkoztak úgy, hogy már kaptak adathalász támadáshoz felhasználható emailt. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy hány százalékuknak okoztak ezek pénzügyi károkat. A Gartner szerint a felhasználók elvárják, hogy a cégek olyan megoldásokat alkalmazzanak, amelyek mind az online kommunikáció, mind a bizalmas adatok tárolása során megfelelő biztonságot nyújtanak. Avivah Litan, a Gartner kutatási igazgatója elmondta, hogy cégeknek gyors lépéseket kellene tenniük az online biztonság növelése érdekében, ugyanis ha a felhasználók bizalma tovább csökken, akkor az online üzletben rejlő lehetőségeket nem tudják majd megfelelően kihasználni.
Forrás: COMPUTERWORLD
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum