Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Az internetes bűnözés meggátolhatja az e-kereskedelem fejlőd2005. 07. 18.

Az Interneten keresztül bekövetkező támadások növekvő száma egyre jelentősebben befolyásolja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások fejlődését is.


A Gartner közzétette azt a felmérését, amelyből kiderül, hogy az internetes támadások egyre nagyobb fenyegetést jelentenek az elektronikus kereskedelemre is. A cég szerint az adathalászat és az egyéb támadási formák közvetlen hatást gyakorolnak az elektronikus kereskedelem fejlődésére.

A felmérés során megkérdezett online vásárlók háromnegyede azt nyilatkozta, hogy egyre óvatosabbak az Interneten keresztül folytatott vásárlások során. A felhasználók egyharmada pedig kijelentette, hogy biztonsági okok miatt az utóbbi időben kevesebbet vásárol a Világhálózaton keresztül. A Gartner szerint a múlt évben az adathalász támadások miatt 2,4 millió vásárlót ért kár, ezért érthető az online vásárlók körében felmerülő bizalomcsökkenés. A Gartner egyik szakértője elmondta, hogy a cégeknek gyors lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy növeljék a biztonságot. Ellenkező esetben az Internet nyújtotta üzleti lehetőségeket nem tudják majd kihasználni. A szakértő szerint a vásárlók elvárják a cégektől, hogy azok biztonságosabbá tegyék az online kommunikációt, és megfelelően védjék a bizalmas adataikat az adatlopások ellen.

Az internetes támadások nemcsak az online vásárlásra vannak kedvezőtlen hatással. A Gartner szerint a biztonság csökkenése többek között az emailezési szokásokat is jelentősen megváltoztatja. A felhasználók legalább 80 százaléka ugyanis olyan elektronikus leveleket is kitöröl, amelyek valójában fontos információkat tartalmaznak számukra. Ez pedig nemcsak a felhasználókat érinti hátrányosan, hanem azon cégeket is, amelyek emaileken keresztül próbálnak kommunikálni az ügyfeleikkel.


Forrás: Biztonságportál
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum