Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Az INFOMEDIÁTOR állásfoglalása és felhívása2005. 07. 25.

az Oláh Action számítógépes játékkal kapcsolatban


Az Alkotmány 61.§-a biztosítja mindenki számára véleménynyilvánításhoz való jogot. Ez a jog magában foglalja azt, hogy bárki véleményét szabadon közölheti, terjesztheti, illetve, azt hogy mások számára hozzáférhető és megismerhető legyen. A véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása azonban nem sértheti más jogát, így nem sértheti más becsületét, személyiségi jogait, vagy az emberi méltóságát.

Az internet minden eddiginél nagyobb lehetőséget termet az egyén önkifejezéséhez, ahhoz, hogy véleményét, gondolatait rövid idő alatt igen nagy tömegekkel megismertethesse.
A rasszizmus, mások emberi méltóságának sérelme azonban nem lehet a jogszerű véleménynyilvánítás tárgya, az ilyen jellegű megnyilvánulások még abban az esetben is jogellenesek, ha azok nem minősülnek bűncselekménynek.

Az Infomediátor a leghatározottabban tiltakozik és fellép minden olyan internetes tartalom, közlés, oldal ellen, amely bármely egyén vagy közösség emberi méltóságát sérti.

Felhívjuk ezért mindazokat, akik a fenti gondolatokkal egyetértenek, hogy csatlakozásukkal támogassák, hogy a magyar nyelvű oldalakon a fent említett játékhoz hasonló, a véleménynyilvánítás szabadságával visszaélő, az emberi méltóságot sértő tartalom ne jelenhessen meg, és hogy az ilyen jellegű tartalmak haladéktalanul kerüljenek a világhálóról eltávolításra.

Infomediátor

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum