Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Biztonsági fejlesztések a Symantec-től2006. 06. 16.

A Symantec május végén ismertette az egyéni felhasználók számára készülő biztonsági termékeivel kapcsolatos terveit. Ezekből kiderül, hogy a cég sok újdonságot, illetve érdekes megoldást tartogat a felhasználók számára.


A Symantec már korábban jelezte, hogy olyan biztonsági termékeket fejleszt, amelyek a jelenleg kapható alkalmazásokhoz képest sok újdonsággal, valamint hatékonyságnövelő eszközökkel fognak szolgálni, és nem utolsó sorban felveszik a küzdelmet a Microsoft OneCare megoldásával is. A Symantec napvilágra került tervei bizonyítani látszanak, hogy a cég szoftvereit futtató 50 millió felhasználó hatékony védelmi alkalmazásokhoz fog jutni.

A Symantec a jól ismert Norton termékcsaládjának legújabb képviselőjét jelenleg Genesis kódnév alatt fejleszti, de a cég terveiből kiderül, hogy e termék a jövőben Norton 360 név alatt fog piacra kerülni. A Norton 360 a Windows Live OneCare riválisa lesz, és ennek megfelelően szolgáltatás formájában lehet majd kihasználni a lehetőségeit. A béta verzió tesztelése júliusban fog majd elkezdődni, míg a végleges változat megjelenése a jövő év elején várható.

A Symantec arról is beszámolt, hogy egy másik szolgáltatást is bevezet az év végén. A Norton Confidential nevet viselő megoldás legfőbb feladata, hogy elősegítse a napjainkban egyre nagyobb kockázatot jelentő adathalászat elleni küzdelmet. Az új biztonsági eszköz azokra a technológiákra épül, amelyet még a cég által tavaly felvásárolt WholeSecurity szakemberei fejlesztettek ki. A Symantec szerint a Norton Confidential nemcsak a bizalmas adatok megszerzésére specializálódó, adathalászatra felhasználható weboldalak ellen nyújt majd védelmet, hanem a billentyűzetfigyelő és az egyéb kártékony programok ellen is hatékonyan lehet majd használni.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum