Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Egyéni doménvégződéseket kínál egy holland cég2005. 11. 27.

A holland UnifiedRoot egyéni csúcsdoméneket árul, amelyekkel a jelenlegi, meglehetősen behatárolt kategóriákat szeretnék fellazítani - a kezdeményezés fogadtatása egyelőre vegyes.


cég a napokban jelentette be új szolgáltatását, amelyet egyesek forradalminak, mások nemes egyszerűséggel veszélyesnek minősítenek. Ez ugyanis nem más, mint a jól megszokott első szintű végződések (.com, .net, .hu, stb.) rendszerének fellazítását, és hosszú távon talán teljes megszűnését is jelenti. A megfelelő díj ellenében lefoglalhatjuk a nekünk tetsző végződést, ami lehet akár .airport, vagy .company a jelenleg rendelkezésre álló 2500 közül. Közleményükben országtól és karakterkészlettől független rendszert ígérnek, amely természetesen a jelenlegi szisztémával is megbirkózik.

A cég szerint ily módon leegyszerűsödik és egyben kényelmesebbé válik a böngészés, illetve a doménnevek bejegyzése. A lefoglalt végződések alá tartozó másodszintű neveket már a tulajdonos birtokolja, illetve értékesítheti. A bejegyzés azonban nem olcsó mulatság: a regisztrálás maga nem kevesebb, mint 1000 dollárba kerül (körülbelül 200 ezer forint), amit minden évben további 240 dollárért (50 ezer forint) tarthatunk meg. Látszik, hogy nem elsősorban magánszemélyek számára találták ki a szolgáltatást - az egyik első vásárló egy belföldi repülőtér, a Schiphol, amely már lefoglalta a .schiphol nevet.
A teljes cikket az SG oldalán olvashatja.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum