Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Informatikai eszközök a háztartásokban2006. 10. 26.

Az elmúlt egy évben mérsékelten növekedett a lakossági nyomtatóállomány, a beszerzések egyre nagyobb része történik hipermarketekben. A digitális fényképezogépek és az mp3-lejátszók gyors ütemben terjednek.


A Magyar Infokommunikációs Jelentés idei lakossági felmérésének eredményei szerint a közel 1,6 millió, személyi számítógéppel rendelkező hazai háztartás közül mintegy 919 ezernél található - legalább egy darab - nyomtató is.

Lassú növekedés

A friss számokat a kutatás előző évi adataival összevetve látható, hogy a vizsgált periódusban a printerek elterjedtségének változása elmarad a számítógép-penetráció növekedésének mértékétől, és az állomány növekedésének abszolút értéke is kisebb, mint az egy évvel korábbi időszakban - mutatnak rá a Jelentésben a BellResearch kutatói.

Még vezetnek a szakboltok

Az otthon használt nyomtatók túlnyomó többsége [84 százaléka] tintasugaras technológiát alkalmaz, az arány a fotónyomtatók egyre növekvo népszerűségével várhatóan tovább emelkedik. Ezzel párhuzamosan a fekete-fehér technológia is háttérbe szorul, az üzemben lévő eszközök közel 80 százaléka színes képeket is nyomtat.


A teljes cikket a BellResearch oldalán olvashatja.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum