Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
INFOMEDIÁTOR vezetője2007. 10. 19.

Dr. Mayer Erika


Ügyvéd, internet jogi szakértő, európai jogi szakjogász.
Az Internettel kapcsolatos jogi kérdésekkel 1998 óta foglalkozik intenzíven.  

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (INFORUM) jogi szakértőjeként sok olyan anyag kidolgozásában vett részt, amelyeknek alapvető szerepük volt és van a hazai információs társadalom kiépítésében, illetve számos, az információs társadalmat meghatározó jogszabály kidolgozásában volt része. Az Internettel kapcsolatos jogi kérdésekről tanulmányokat ír, rendszeresen publikál, előadásokat tart, szakértőként tanácsokat ad. Részt vett az MTA által létrehozott, az új technológiáknak a jogrendszerre gyakorolt hatását kutató csoportjában is. Speciális kutatási területe a domain nevek jogi szabályozása, az Interneten szignifikáns önszabályozás és alternatív vitarendezés témaköre. Az utóbbi időben különösen a felhasználói védelem szempontjából folytat kutatásokat.
A Szerzői Jogi Szakértői Testület tagja, amelyben elsősorban az internethez kapcsolódó szerzői jogi kérdésekkel foglalkozik.
Európai jogot oktatott a Budapesti Ügyvédi Kamara ügyvédjelölti szakmai képzése keretében, és az ELTE Jogi Karán és jogi informatikát oktatott az ELTE TTK Programozó Matematikusai részére.

Alapító tagja és 1999 óta elnöke a Páneurópa Jogász Uniónak, amely az első hazai internet jogi tanfolyam keretében járult hozzá az informatikai jogi kultúra növeléséhez.

 

Az INFOMEDIÁTOR elérhetősége:

székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 38.

e-mail címe: info@infomediator.hu

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum