Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Roamingdíj-csökkentés - új javaslatcsomag2007. 05. 16.

Új fejezetéhez érkezett a nemzetközi barangolási mobiltelefonálási díjak mérséklésének hónapok óta húzódó ügye. Az európai uniós tagállamok kormányai és az Európai Parlament képviselői ugyanis egy új tervezetről állapodtak meg


Mint ismeretes, az Európai Unió tagországainak távközlési minisztereinek tanácskozása után Viviane Reding európai uniós biztos még percenkénti nettó 50 eurócentes roamingdíjat említett, hozzátéve, hogy az Európai Parlament 42 centet tartana megfelelőnek. Michael Glos német gazdasági miniszter azonban a kisebb mérséklés mellett állt ki és ebben támogatta a GSM Association szakmai szervezet is. Az Európai Bizottság erre válaszul jelezte, hogy akár 70 százalékos csökkentést sem tartana elképzelhetetlennek.

A mostani brüsszeli tanácskozások eredménye viszont teljes új helyzetet teremthet. A legújabb javaslatcsomag szerint a külföldre irányuló beszélgetések díja ezentúl percenként legfeljebb 49 cent plusz áfa lenne, míg a beérkező beszélgetéseké 24 cent. Az új tarifa már idén júliustól érvényes lehet, azonban a változás igazán csak augusztustól lesz érezhető. A tagországoknak nem kötelező külön törvényt alkotniuk. A mobil szolgáltatóknak az ügyfelek tájékoztatására egy hónap áll majd a rendelkezésükre. Aki októberig nem dönt, hogy marad-e a régi tarifánál vagy az újat választja, az automatikusan az új csomagba nyer besorolást.
A teljes cikk az SG oldalán olvasható. Kérjük kattintson IDE. 
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum