Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Megújult IT védelem a Groupama Biztosítónál2006. 07. 11.

Sikeresen vizsgázott a Groupama Biztosító Zrt. új informatikai rendszere. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a biztosító behatolás elleni, illetve katasztrófavédelmi rendelkezésre állását tette próbára.


A biztosítók számára elsődleges szempont, hogy ügyfeleik és saját adataik védelmét garantálva, informatikai háttérrendszerük teljeskörű megoldást nyújtson minden váratlan helyzetben. A Groupama több százmilliós fejlesztésének és megújult stratégiájának köszönhetően az első öt, informatikailag legjobban felszerelt hazai biztosító közé zárkózott fel.

A vállalat az elmúlt két évben, a BME-vel is együttműködve valósította meg új IT infrastruktúráját. A biztosító 2004-ben jelentős technológiai hátrányból indulva és az addigi szükségmegoldásokat megelégelve döntött úgy, hogy informatikai szempontból is az élmezőnybe kerül. A biztosítók számára ugyanis - akárcsak a pénzintézeteknél - elsődleges szempont, hogy a törvényi előírásokon túl, a lehető leghatékonyabb informatikai háttérrendszerrel védjék ügyfeleik és saját adataik biztonságát.

A több százmilliós fejlesztésnek köszönhetően mára maximális informatikai biztonság gondoskodik az ügyfél- -  és cégadatok védelméről - a hálózati behatolások és váratlan katasztrófák ellen. A BME Méréstechnikai és információs rendszerek tanszékének segítségével 2005 során a Groupama megújult hálózati infrastruktúrájának védelmi rendszerét, ún. legális hackeléssel tette próbára. A vizsgálat a külső és belső hálózat biztonságára vonatkozott, szimulált támadásokon keresztül. A tesztelés során feltárt gyenge pontok megszüntetésével a biztosító hálózati infrastruktúrája magas fokú, stabil biztonsági szintet ért el.

Az egyetem szakembereivel való együttműködést folytatva idén – az üzletfolytonossági tervhez tartozó - katasztrófavédelmet alakított ki a Groupama. A rendszer kidolgozásakor meghatározták az üzleti folyamatok időbeli nélkülözhetőségét, majd a hozzárendelt IT megoldások és a kiépített infrastruktúra hibatűrését és rendelkezésre állását elemezték. Az eredményes tesztelés során különféle katasztrófalehetőségeket vettek figyelembe és modelleztek (pl. tűzeset, földrengés, váratlan baleset, szándékos rongálás).

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum