Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Mi érdekli a világot?2007. 05. 22.

Hétfőtől a Google új szolgáltatással bővítette eddig sem szűk portfólióját, ezentúl folyamatosan közzéteszi a legutóbbi keresések 100-as toplistáját.


A GoogleTrend oldalon a keresett szavak, kifejezések mellett statisztikát is találunk, grafikon mutatja az adott kifejezés karrierjét, jól nyomon követhető, hogy mikor szökkent magasba iránta az érdeklődés.  

Cikkünk írása időpontjában az első 10 helyből hetet uraltak az USA-ban éppen véget ért, a magyar Nagy Ő-höz hasonló Bachelor sorozattal kapcsolatos keresések. Az itthon is népszerű Heroes (Hősök) tv sorozat befejező epizódja az 5-ik helyezést érdemelte ki. A divatból soha ki nem menő ezoterikus oldalak iránti keresés a 19-ik helyet foglalta el. 

A szolgáltatás a torzítások elkerülése érdekében nem mutatja ki a szexuális kifjezésekkel, valamint az bulvár sajtóban állandóan szereplő hírességek neveivel kapcsolatos kereséseket.  

Az oldal a jó szórakozás mellett hasznos forrása lehet az internet felhasználás szokásaival kacsolatos társadalomtudományi kutatásoknak éppúgy, mint az arról való információ szerzésnek, hogy mi érdekli éppen a világot. 

 

INFOMEDIÁTOR

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum