Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Dr. Mayer Erika2007. 06. 13.

FŐSZERKESZTŐ


Dr. Mayer Erika

FŐSZERKESZTŐ

 

Ügyvéd, internet jogi szakértő, európai jogi szakjogász. Diplomáját az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. 1990 óta saját ügyvédi irodájában fejti ki szakmai tevékenységét. Speciális szakterülete az informatikai jog, amelyről számos konferencián tartott előadást, illetve nagyon sok cikke, tanulmánya, és könyvekben kiadott publikációja jelent meg. 

 

Az Internettel kapcsolatos jogi kérdésekkel 1998 óta foglalkozik intenzíven. Mint a Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesülete (ISZT) jogi képviselőjének, a hazai domain jog kialakításában alapvető szerepe van. Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (INFORUM) jogi szakértőjeként sok olyan anyag kidolgozásában vett részt, amelyeknek alapvető szerepük volt és van a hazai információs társadalom kiépítésében, illetve számos, az információs társadalmat meghatározó jogszabály kidolgozásában volt része. Az Internettel kapcsolatos jogi kérdésekről tanulmányokat ír, rendszeresen publikál, előadásokat tart, szakértőként tanácsokat ad. Részt vett az MTA által létrehozott, az új technológiáknak a jogrendszerre gyakorolt hatását kutató csoportjában is. Speciális kutatási területe az Interneten szignifikáns önszabályozás és alternatív vitarendezés témaköre. Az utóbbi időben különösen a felhasználói védelem szempontjából folytat kutatásokat.

2004 óta vezeti a nemzetközi viszonylatban is különleges példamutató kezdeményezésnek számító INFOMEDIÁTOR Információs Társadalmi Felhasználóvédelmi Irodát.

A Szerzői Jogi Szakértői Testület tagja, amelyben elsősorban az internethez kapcsolódó szerzői jogi kérdésekkel foglalkozik.

Rendszeresen lát el választottbírói feladatokat az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott eseti választottbíróság bírájaként, illetve alternatív vitarendezést szolgáltat, mint Regisztrációs Döntnök..

Európai jogot oktatott a Budapesti Ügyvédi Kamara ügyvédjelölti szakmai képzése keretében, és az ELTE Jogi Karán.

Jogi informatikát oktatott az ELTE TTK Programozó Matematikusai részére.

Alapító tagja és 1999 óta elnöke a Páneurópa Jogász Uniónak, amely az első hazai internet jogi tanfolyam keretében járult hozzá az informatikai jogi kultúra növeléséhez.

 

 

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum