Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A szexipar vállalkozói nekimentek a Microsoftnak2007. 08. 09.

Törvénytelen tartalomközvetítéssel vádolják a Microsoft keresőjét.


Hiába, a szerzői jog, az szerzői jog. Az internetes tartalomszolgáltatás mai napság legfontosabb problémája a neten megjelenő tartalmak tulajdonjoga, s a trendhez alkalmazkodva most egy szexképeket készítő és publikáló vállalkozás, a Perfect 10, mint gazdasági társaság, a Microsoftot vádolja a copyright megsértésével.

Az indoklás végtelenül egyszerű, ugyanaz, amit a Perfect 10 a Google-lel és az amazon.com-mal szemben is felhozott a korábban megindított perek kapcsán: a „szexi” cég vezetői úgy vélik, hogy a Microsoft keresője kilistázza azokat az oldalakat is – sőt, bélyegképeket is elérhetővé tesz –, amelyek a vállalkozás által megtermelt képeket illegálisan, a jogdíj megfizetése nélkül teszik fel a netre. S mindezt még megfejelték azzal, hogy az MSN keresője arra is lehetőséget biztosít, hogy az egyébként fizetős oldalhoz a felhasználók illegálisan találjanak jelszavakat.

De még itt sincs vége a vádiratnak. A Perfect 10 azt is törvénytelennek tartja, hogy a Microsoft azoktól a cégektől reklámpénzt fogad el, amelyek szerintük jogosulatlanul teszik közzé a „lopott” tartalmakat.
 A cikk folytatását az IT.News oldalán olvashatják
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum