Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
DAT 2009 - Látható Magyarország2009. 11. 09.

 A közzétett EU Digitális Versenyképesség jelentés ismerteti a Barroso elnök vezette EU Bizottság által öt éven keresztül folytatott uniós politika eredményeit, amely a legújabb kommunikációs technológiák, az új hálózatok és szolgáltatások, valamint a kreatív médiatartalom előmozdítását tűzte ki célul. 


2009. július 9-ei beszédében (SPEECH/09/336) Reding EU Biztos hangsúlyozta, hogy "Digitális Európa" néven új, politikai megközelítésként szolgáló stratégiát kell kialakítani az online tartalom egységes és felhasználóbarát piacának létrehozására, ahol az IKT jelenti majd az innováció, a teljes körű internet-lefedettség és a "zöldebb" gazdaság hajtóerejét.

A Magyar Tartalomipari Szövetség a Kreativitás és innováció Európai év 2009 programsorozat kretében, valamint a fenti "Digitális Európa" programhoz történő hazai csatlakozás érdekében megkezdte a Digitális/Látható Magyarország program kidolgozását.

A XIX. DAT konferencia és a IX. eFestival Gála a hazai kreatív/tartalomipari iparágak jó gyakorlatának bemutatásával és a fejlesztési (export, foglalkoztatás, jogi, közgazdasági, humánerőforrás stb.) lehetőségek feltárásával kíván hozzájárulni a hazai gazdaság növekedéséhez.

Az idei DAT konferencia 2009. november 10-én 14.00 órától kerül megrendezésre a Magyar Telekom Székház Tölösi Péter Konferencia Központjában (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.).
 Bővebb információ a MATISZ honlapján (http://www.matisz.hu/DAT.151.0.html)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum