Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Az amerikai kormány folytatja jogi harcát az Apple ellen 2016. 04. 14.

Az amerikai igazságügyi minisztérium megfellebbezi azt a februári bírósági végzést, amelynek értelmében a kormány nem kötelezhetné az Apple informatikai óriáscéget arra, hogy feltörjön egy New York-i kábítószeres üggyel kapcsolatban lefoglalt iPhone okostelefont. 
A brooklyni szövetségi bíróságnak benyújtott keresetlevelében a tárca azt írta: "a kormány továbbra is kéri az Apple segítségét abban, hogy hozzáférhessen olyan adatokhoz, amelyek megvizsgálására végzés alapján jogosult".

 

James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója egy nappal korábban jelentette be, hogy az újabb iPhone-okat nem lehet feltörni azzal a technikával, amellyel a San Bernardino-i lövöldöző telefonjához, egy iPhone 5c-hez sikerült az FBI-nak márciusban hozzáférnie, egy meg nem nevezett harmadik fél bevonásával. A készülék Syed Rizwan Farooké volt, aki feleségével együtt 14 embert ölt meg tavaly decemberben a kaliforniai városban.

 

A kormány tehát nem tudja feltörni a New York-i ügyben érintett iPhone 5s típusú telefont. Az Apple korábban közölte, hogy képes lenne hozzáférni az említett okostelefon adataihoz, de megtagadta a segítséget az amerikai kormánytól, mondván, hogy ezzel készülékek milliói válhatnának potenciálisan feltörhetővé.

 

A lefoglalt okostelefon Jun Fengé, aki azóta már beismerte, hogy tagja volt egy metamfetamin terítésével foglalkozó bűnszövetkezetnek. Az igazságügyi miniszter azért akarja feltöretni Feng készülékét, hogy a bűnbanda többi tagját is megtalálja. (New York, 2016. április 8.,péntek, MTI/Reuters)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum