Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Biztonsági hiba a Skype-ban2006. 06. 16.

A Skype Technologies május közepén bejelentette, hogy a népszerű Skype szoftvere frissítésre szorul, ugyanis a korábbi verziók egy súlyos biztonsági hibát tartalmaznak.


Az internetes telefonálást lehetővé tevő Skype napjainkban már több mint 100 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet. A szoftver illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatások népszerűsége folyamatosan nő, és az új funkciók megjelenésére is rendszeresen lehet számítani. A szoftver legutóbbi verziójának kiadását azonban nem egy új szolgáltatás bevezetése indokolta, hanem egy fontos biztonsági hibajavítás tette szükségessé.

A Skype szakembereinek közleménye szerint a szoftver régebbi verziói egy olyan sebezhetőséget tartalmaznak, amely kockázatot jelent az érintett rendszereken tárolt adatokra. A hiba speciálisan szerkesztett Skype linkek révén használható ki. Egy ilyen hivatkozásra való kattintáskor a támadók elérhetik, hogy a felhasználók számítógépeire kártékony fájlok töltődjenek le.

A Skype sebezhetőségét a Secunia biztonsági cég is megvizsgálta, és azt a közepesen veszélyes sérülékenységek közé sorolta. A cég szerint a biztonsági rés kihasználásával a támadók megkerülhetnek egyes biztonsági megszorításokat, és bizalmas adatokhoz juthatnak hozzá.

(Forrás: PC World)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum