Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Mezítlábas ADSL a GTS Datanettől2006. 06. 16.

A GTS Datanet a nyáron tervezi elindítani azt az ADSL szolgáltatást, melynek igénybevételéhez nem kell vezetékes telefon előfizetés.


Az ADSL2 szolgáltatás mellé az előfizetők havidíj nélküli VoIP alapú telefonszolgáltatást is igényelhetnek. Az új szolgáltatást az teszi majd lehetővé, hogy a GTS Datanet bérbe veszi a T-Com birtokában lévő, a telefonközponttól az előfizető készülékéig húzódó vezetéket, vagyis az előfizetői hurkot. Ezt a távközlési zsargonban teljes hurokátengedésnek nevezik. Az előfizetői hurok átengedéséről először a 2001. december 23-án életbe lépett Hírközlési Törvény rendelkezik. Azóta a hurokbérleti díjak csökkentek, és lehetővé vált a versenyképes árú, vezetékes telefonelőfizetés nélküli ADSL szolgáltás.

A Computerworld kérdésére Szathmári Géza ismertette, hogy ez a mezítlábas ADSL semmivel sem lesz drágább az hagyományos ADSL-nél. A GTS-Datanet előfizetői egyelőre a belvárosban, a Városmajorban, Krisztinavárosban és Kelenföldön vehetik igénybe a szolgáltatást. Az itteni infrastruktúra 1,1 milliárd forintos befektetésből valósult meg. Az év végéig Budapest 80 százalékát tervezik lefedni, jövőre pedig a vidéki nagyvárosokban is megjelennek majd.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum