Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Kirúgtak a blogom miatt2006. 06. 16.

Elbocsátott, magyar bloggerek


A Motoska blog magyar szerzője állítja, blogja miatt rúgták ki, miután „munkahelyi információkat” publikált a Ringier kiadóvállalatról. Nem ő az egyelten magyar blogger, akit webes naplójában írtak miatt bocsátottak el munkahelyéről. Az Egyesült Államokban külön kifejezés létezik arra, ha valakit a blogja miatt rúgnak ki. A `dooced` szó a népszerű Dooce blog írónőjétől származik, akinek 2002-ben mondtak fel, miután azt írta, kollégája, „az ázsiai adatbázis-adminisztrátor kib…ott idegesítő”.

Magyarországon még soha nem indult munkaügyi per blog miatt, de a tengerentúli munkaerőpiaci gyakorlathoz hasonlóan itthon is előfordul, hogy embereket rúgnak ki a webes napló szövege miatt. Mindezek ellenére a magyar blogoszférában is előfordul ilyen eset.

„Épp cikket írtam, amikor a (gyakorlatilag) főnököm és a tini-főszerkesztő behívott a tárgyalóba, majd kirúgtak. Az indok: dehonesztáló bejegyzéseket olvastak a blogomon a cégről. A munkámról vagy annak értékeléséről egyetlen szó sem esett - tudomásom szerint azzal a felelős szerkesztőm teljes mértékben elégedett volt” - írta Attila, a Motoska blog szerzője. A bejegyzés 2006. januári, akkor bocsátották el Motoska bloggert szerkesztői állásából a Ringier kiadóvállalattól. Egy évvel Motoska előtt az Istencsászár blog szerzője írta, hogy webnaplója miatt kellett kilépnie a blogban meg nem nevezett munkahelyéről.

Munk Veronika

(Forrás: Index)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum