Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Vírusok mérközése a futball VB előtt2006. 06. 16.

A biztonsági szakemberek már május végén, a labdarúgó-világbajnokság közeledtével arra figyelmeztettek, hogy egyre több olyan vírus terjed az Interneten, amelyek a futball rajongók megtévesztésére törekednek.


A futball-világbajnokság nemcsak a foci rajongók körében számít kiemelkedő eseménynek, ugyanis többek között a vírusírók is komolyan készülnek a jeles eseményre. A labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos híreket, történéseket tartalmazó emailekkel ugyanis sok felhasználó könnyen megtéveszthető, így a kártékony programok számítógépekre való juttatása, illetve azok megfertőzése is könnyebbé válik.

A Sophos néhány héttel ezelőtt egy olyan trójait fedezett fel, amely kártékony weboldalakra mutató hivatkozást tartalmazó, VB-vel kapcsolatos tartalommal rendelkező kéretlen levelekben (spamekben) terjed. Amennyiben a felhasználó az emailekben szereplő linkre kattint, akkor egy fertőzött fájl töltődik le a számítógépére, és azon egy hátsó kapu jön létre.

A napokban az F-Secure számolt be egy olyan emailekben terjedő féregről, amely jelszóval védett tömörített fájlok formájában érkezik meg a kiszemelt számítógépekre. A fertőzött levelek német nyelvű üzeneteket tartalmaznak. A féreg jelenleg háromféle variáns formájában terjed, és közös jellemzőjük, hogy jegyek felajánlásával próbálják megtéveszteni a felhasználókat. Így például némelyik üzenetben az olvasható, hogy a mellékletben található "belépőjegy" kinyomtatásával szabadon látogathatók a mérkőzések.

A biztonsági szakemberek azt kérik, hogy a hasonló tartalmú, nem megbízható forrásból származó emaileket mindenki megfelelő körültekintéssel kezelje, és ne hagyja magát megtéveszteni.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum