Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Hiba a Symantec vállalati víruskeresőiben2006. 06. 16.

A Symnatec egyes antivírus szoftverei esetében felfedezett biztonsági hiba miatt számítógépek millió válhatnak kiszolgáltatottá a különböző vírusoknak.


A Symantec egyes víruskeresőiben található sérülékenységet elsőként az eEye Digital Security fedezte fel. A cég szerint a biztonsági hiba lehetőséget teremt olyan kártékony alkalmazások megírására, amelyek komolyabb károkat is okozhatnak a velük szemben védtelen rendszereken, illetve hátsó kapukat nyithatnak azokon. Emiatt a sebezhetőség "magas" veszélyességi besorolást kapott.

A Symantec egy közleményt adott ki a biztonsági hibával kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy a cég szakemberei már vizsgálják a sérülékenységet. Az már biztos, hogy a sebezhetőség nem érinti az egyéni felhasználók számára készülő Norton biztonsági termékeket. Az eEye a biztonsági rést eddig a Client Security 3.1 és az AntiVirus Corporate Edition 10.1 termékek esetében találta meg. A Symantec szerint ezen szoftverek esetében a sérülékenység valóban távoli támadások kezdeményezését teszi lehetővé.

A Symantec legutóbbi közleménye szerint az érintett szoftverekhez már elérhetők a sérülékenységet megszüntető frissítések.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum