Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Szélessávkereső az internet hazai elterjedéséért2006. 06. 16.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) bemutatta közösen kifejlesztett szélessávkereső programját.


A szélessávkereső segítségével mindenki megtudhatja, hogy egy adott helyen milyen szolgáltatásokat érhet el és így a számára legelőnyösebbet választhatja ki. Az új szolgáltatás könnyebbé teszi a döntéshozatalt és hozzájárulhat mind a tudatos fogyasztói döntések meghozatalához, mind a szélessávú internetes hozzáférések számának növekedéséhez.

A szélessávú internet piacon ma már csak a jól tájékozott, jól tájékoztatott felhasználó tudja igazán kihasználni a verseny adta előnyöket. Ennek érdekében az IHM és az NHH közösen kifejlesztette szélessávkereső programját, amelynek segítségével a felhasználó könnyen megtalálja az általa megadott földrajzi címen elérhető szélessávú szolgáltatásokat, legyen szó vezetékes telefonhálózaton – pl. ADSL -, vagy kábeltelevíziós hálózaton keresztül működő szélessávú kapcsolatról. A szélessávkereső az ország egyes területein akár a mikrohullámú hálózaton keresztül működő szélessávú kapcsolatokról is tájékoztatást ad.

A www.szelessav.hu oldal, valamint az NHH által 2005-ben kifejlesztett TANTUSZ mobiltarifa-összehasonlító program eddigi sikere azt jelzi, hogy a fogyasztók igénylik a megbízható, hiteles adatokat, a pontos tájékoztatást. Az IHM-mel közösen most kifejlesztett szélessávkereső program – mint egy étlap – megmutatja, milyen csomagok közül lehet választani. Így a felhasználó döntését nagyban megkönnyíti az új program. A szélessáv kereső program a www.szelessav.huvalamint a www.tantusz.nhh.huoldalon is megtalálható.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum