Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Csökken a fertőzött emailek száma2006. 06. 16.

A MessageLabs kiadta az áprilisra vonatkozó biztonsági felmérését, amelyből kiderül, hogy amíg a fertőzött emailek száma csökken, addig a kéretlen elektronikus levelekből egyre több kerül a postafiókokba.


A MessageLabs havi rendszerességgel készíti el azt a felmérését, amely elsősorban az email biztonság területének aktuális problémáira illetve tendenciáira hívja fel a figyelmet. A cég szerint április viszonylag nyugodtan telt, és a fertőzött emailek számának esetében kisebb mértékű csökkenés volt megfigyelhető.

A MessageLabs jelentéséből kiderül, hogy áprilisban a globális email forgalom 1,5 százalékát tették ki azok az elektronikus levelek, amelyek valamilyen kártékony programmal voltak fertőzöttek. Ez a szám a márciusi adatokhoz képest 0,7 százalékkal alacsonyabb. A cég szakemberei szerint az emailekben kimutatható férgek és egyéb kártékony programok számának mérséklődése azt mutatja, hogy a globális víruskitörések valószínűsége egyre csökken. Napjainkban inkább már a célzottabb vírustámadások a jellemzőbbek.

A MessageLabs felmérése a kéretlen levelek számának alakulására is kitér. A cég jelentése szerint áprilisban az összes email forgalom 58,5 százaléka minősült spamnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a spamek számát illetően - márciushoz képest - 0,7 százalékos növekedés volt tapasztalható. A cég szakemberei szerint a kéretlen levelek száma az elmúlt év hasonló időszakához képest nem emelkedett, viszont a spamek szűrése hatékonyabbá vált.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum