Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Új kód az Internet Explorer hibájának kihasználásához2006. 06. 22.

Az Interneten egy olyan újabb kártékony kód jelent meg, amely az eddigieknél veszélyesebb módon képes kihasználni az Internet Explorer jelenleg még javítatlan biztonsági hibáját.


Az Internet Explorer esetében március végén derült fény egy súlyos biztonsági hibára, amelynek révén kártékony kódok is lefuttathatóvá válnak az érintett rendszereken. A Microsoft már elkészítette a javítást, amit azonban még tesztel. Jelenleg ugyan elérhető néhány nem hivatalos patch a probléma átmeneti kiküszöbölésére, azonban ezek telepítését a Microsoft nem tanácsolja, ugyanis azokat még nem vizsgálta meg tüzetesen.

Miközben a Microsoft fejlesztői dolgoznak a végleges biztonsági frissítésen, addig a hackerek sem tétlenkednek. A múlt héten már elérhetővé vált egy olyan kód, amely alkalmas az Internet Explorer legutóbbi sebezhetőségének kihasználására. Ez a kód viszont nem volt teljesen megfelelő a támadók számára, ugyanis annak alkalmazásával a böngésző több mint egy percre megfagyott, és sok esetben a felhasználók még azelőtt újraindították a számítógépeiket, még mielőtt a kártékony kód elvégezhette volna a feladatát. Craig Schmugar, a McAfee egyik szakértője szerint azonban az Interneten a napokban egy olyan kód is felbukkant, amely sokkal gyorsabban képes kihasználni a sérülékenységet, így az a támadók szemszögéből sokkal hatékonyabban használható. Schmugar elmondta, hogy eddig még nem terjedt el szélesebb körben az új kártékony kód, de ez rövid időn belül megváltozhat.

Egyre valószínűbb, hogy a hivatalos Microsoft hibajavítás megjelenésére április 11-ig várni kell, és az csak az áprilisi biztonsági frissítésekkel együtt fog elérhetővé válni.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum