Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek » Változások a Regisztrációs Döntnök eljárásának határidejében

2014. január 1.-ét követően gyorsabbá válik a Regisztrációs Döntnök eljárása!

A Regisztrációs Döntnök Eljárási Szabályzatának 22. és 23. pontjaiban meghatározott határidők 2014. január 1.-étől változnak. A Kérelmezett érdemi védekezésének benyújtására az eddigi 30 munkanapban megállapított határidő helyett 30 naptári nap áll rendelkezésére, míg a Kérelmező észrevételeit az eddigi 3 munkanap helyett mostantól 8 naptári nap alatt teheti meg. 

A 24. pontban meghatározottak szerint a Döntnöknek is gyorsabban kell döntését meghoznia, az eddigi 30 munkanap helyett ugyanis 2014. január 1.-ét követően benyújtott kérelmekben 30 naptári nap alatt kell döntenie. 

A határidők változtatását az eljárás időtartamának lerövidítésére irányuló szándék indokolja. A tapasztalatok szerint a 30 munkanapban meghatározott határidők fenntartása nem indokolt, viszont a Kérelmező részére megállapított eddigi 3 munkanap túl rövidnek bizonyult a sokszor a kérelemben leírtaknál is terjedelmesebb észrevétel megtételére. 

A változások eredményeként a 2014. január 1.-ét követően benyújtott kérelmek esetében a döntésig legfeljebb 3 hónap telik el, ezzel is az alternatív vitarendezés, gyors, a paici és internetes igényekhez alkalmazkodó jellegét kívánjuk erősíteni. 

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum