Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Főoldal
BREXIT és a domain kérdése2016. 06. 24.

 

Mára eldőlt, hogy a brit szavazók ugyan csekély többséggel, de az Egyesült Királyság az EU-ból való kilépése mellett tette le a voksát. A közvéleményt hidegzuhanyként érő nem igazán várt fordulat felbolygatta  a tőzsdéket, és mindenki azt találgatja, hogy hogyan lesz ezek után. Egy területről azonban eddig nem esett szó, amely pedig sok britet érinthet hátrányosan: mi lesz a britek által regisztrált domainek sorsa? 

Részletek...
Megkezdi a 'katolikus' doménnév használatát a Vatikán 2016. 04. 14.

Megkezdi a .catholic doménnév használatát a Vatikán. A vatikáni államtitkárság indítványára munkacsoport dolgozik a technikai újítás megvalósításán - közölte a Radio Vatikan.

 

 

 

Részletek...
Az amerikai kormány folytatja jogi harcát az Apple ellen 2016. 04. 14.

Az amerikai igazságügyi minisztérium megfellebbezi azt a februári bírósági végzést, amelynek értelmében a kormány nem kötelezhetné az Apple informatikai óriáscéget arra, hogy feltörjön egy New York-i kábítószeres üggyel kapcsolatban lefoglalt iPhone okostelefont. 

Részletek...
Amikor Justitia mérlege egyensúlyba kerül2016. 02. 19.

Justitia, a jogtudomány emblematikus figurája nem véletlenül tartja a kezében a mérleget. Ezzel azt jelzi minden korok bírái számára, hogy egy konfliktus elbírálása esetén törekedni kell az egymással ütköző jogok egyensúlyára. Ezt tartotta szem előtt a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság is az ún. "komment "ítéletében.

Részletek...
Kommentek az EJEB komment ítéletéhez2016. 02. 04.

Az Emberi Jogi Bíróság 2016. február 2.-án, az ún. "komment "ügyben közzétett határozata ismét új fejezetet nyitott az on-line kommunikációban régóta folyó vitában a véleménynyilvánítás szabadsága és a mások személyiségi jogai közötti konfliktusban.

Részletek...
Távközlési jogszabálycsomagot fogadott el az Európai Parlament2014. 04. 07.

Eltörli a roamingdíjat és megtiltja az online alkalmazás segítségével folytatott ingyentelefonálás blokkolását az Európai Parlament a múlt csütörtökön elfogadott távközlési jogszabálycsomag értelmében. Az EP egyrészt 2015 december 15-től eltörölné a külföldi mobiltelefonálásért és hívásfogadásért fizetendő felárat, az úgynevezett roamingdíjat (magyarul barangolási díjat), másrészt az úgynevezett netsemlegesség fogalmának megteremtésével megtiltaná az internetszolgáltatóknak, hogy gazdasági vagy egyéb okokból akadályozzák vagy lassítsák egyes internetes szolgáltatások működését.

Részletek...
Változások a Regisztrációs Döntnök eljárásának határidejében2014. 01. 02.

2014. január 1.-ét követően gyorsabbá válik a Regisztrációs Döntnök eljárása!

A változások eredményeként a 2014. január 1.-ét követően benyújtott kérelmek esetében a döntésig legfeljebb 3 hónap telik el, ezzel is az alternatív vitarendezés, gyors, a piaci és internetes igényekhez alkalmazkodó jellegét kívánjuk erősíteni. 

Részletek...
TÁJÉKOZTATÓ A MAGYARORSZÁGI ÖNKORMÁNYZATOK TELEPÜLÉSNEVEINEK DOMAIN NÉVBEN TÖRTÉNŐ HASZNÁLATÁRÓL2012. 06. 21.

A .hu felső szintű domain nevek alatti közdomainek delegálásának, regisztrálásának és fenntartásának egységes rendjét biztosító Domainregisztrációs Szabályzat 1997. június 16.-a óta a település nevével azonos karakterű, közvetlenül a .hu alá delegált  domain név igénylőjeként kizárólag az adott település önkormányzatát ismeri el. A korábbi igénylők számára azonban a településnévvel azonos domain nevek az akkori szabályoknak megfelelően jogszerűen kerültek delegálásra.

 A hatályos Domainregisztrációs Szabályzat értelemében a  település nevét valamilyen toldalékkal, vagy más szóval összekapcsolva domain névként bármely más, a Szabályzat feltételeinek megfelelő természetes vagy jogi személy is igényelheti, feltéve, ha az adott név általa történő használata nem jogellenes, megtévesztő, illetve megbotránkozást vagy félelmet keltő.

 Számos önkormányzat rendeletében külön engedélyhez köti a településnév használatát.  Az utóbbi időben a médiában olyan önkormányzati rendelet tervezetekről is megjelent információ, amelyek a névhasználat engedélyhez kötését a domain nevekre is ki terjesztenék, rendszerint a már regisztrált domain nevek vonatkozásában is.  Az online világban azonban az önkormányzati rendelet, mint jogforrás korlátaira is tekintettel az ilyen jellegű szabályozás nehezen érvényesíthető, és alkotmányossági aggályokat is felvet.


Részletek...
KÖZLEMÉNY a REGISZTRÁCIÓS DÖNTNÖK ALTERNATÍV VITARENDEZŐ FÓRUM MŰKÖDÉSÉT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOKRÓL2012. 01. 11.

A Regisztrációs Döntnök alternatív vitarendező szolgáltatás a végrehajtott informatikai fejlesztéseknek köszönhetően új, a feleket a korábbinál kényelmesebben és biztonságosabban kiszolgáló módon látja el mostantól a vitarendezési szolgáltatást.

Részletek...
Megújul a Regisztrációs Döntnök platformja2012. 01. 04.

A beadványok az eddigi elektronikus levelek helyett az on line felületre történő feltöltéssel nyújthatók be.

Részletek...
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum