Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
WEBKAMERA-VADÁSZAT2004. 11. 20.

FPS valóság: vadászat a karosszékből. Egy Texas-i cég azzal a bizarr ötlettel állt elő, hogy távirányításos puskával vadásztat végtelenül lusta embereket. Pontosabban ők vadászhatnak szarvast, muflont, antilopot és vaddisznót. Az ötlet persze a ”drive in” hazájából, Amerikából származik.


Egy Texas-i cég azzal a bizarr ötlettel állt elő, hogy távirányításos puskával vadásztat végtelenül lusta embereket. Pontosabban ők vadászhatnak szarvast, muflont, antilopot és vaddisznót. Az ötlet persze a ”drive in” hazájából, Amerikából származik.

A gyakorlatban a dolog úgy történik, hogy egy nem túl magas összegért a felhasználók egy webkamerával irányított puskával lövöldözhetnek kedvükre a 133 hektáros farmon. A Live-Shotí/i> nevű, hamarosan induló honlapon már most is lehet gyakorolni – egyelőre papírbábokra.

A vadász szeme

John Underwood, a Live-Shot honlap szülőatyja szerint a távirányítós vadászat ötlete egy éve pattant ki a fejéből, amikor egy legelésző szarvast nézett az interneten. „Webkamerán néztünk egy gyönyörű szarvast a barátommal, amikor ő így szólt ’Bárcsak kilőhetném’. Ekkor mintha egy lámpa gyúlt volna a fejemben” – mondta az ötletgazda a Reutersnek.

Egy év munka és 10,000 dollár befektetés után a .22-es kaliberű puska tetején ott díszeleg a webkamera, amivel nemsokára Texas-i farmján lehet élő állatokra lődözni. Természetesen az irányításhoz gyors internet-kapcsolatra van szükség, hogy a kamera látószögébe kerülő, bóklászó állatokat el is találja valaki. Maga a vadászat 150 dollárba kerül, plusz költséget jelent a húsfeldolgozás és az elejtett állat preparálása. A kilőhető vadak listája egyelőre különböző kecskékből, muflonokból, feketehátú antilopból és vaddisznóból áll.

A Live-Shot oldalon 5 dollár 95 centért 20 percig már most is lehet gyakorolni – egyelőre papír állatsziluetteken. További pár dollárért a bátor íróasztal-vadászok megkaphatják a céltáblát, és DVD-n a vadászat videofelvételét.

A biztonság kedvéért az oldal üzemeltetői folyamatosan figyelik a lövöldözőket, és megakadályozzák a tüzelést, ha valaki tiltott célpontra akarna lőni. Underwood úr szerint internetes céllövöldéje főleg mozgássérült vagy szegény vadászok körében lehet majd népszerű, akik nem tudnak elutazni Texasba.

A helyi vadőrök nem tudják mitévők legyenek, a törvények ugyanis nem rendelkeznek az internetes vagy távirányítású vadászatról. Álláspontjuk szerint a vadászati törvény csak a védett állatok körét és kilövési tilalmát határozza meg, így a helyi szarvasét és néhány madárfajtáét. A törvény azonban nem, tiltja a nem védett, importált állatok és vaddisznók vadászatát.

Azokat, akinek túl személytelen lenne az internetes vadászat személyesen is szívesen látják a farmon egy kis gyilkolászásra.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum