Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Itt az első beépített Wi-Fi-s fényképezőgép2005. 02. 13.

A Kodak hamarosan egy olyan digitális fényképezőgépet dob a piacra, amely beépített Wi-Fi kártyájának köszönhetően képes arra, hogy azonnal elküldje az elkészített fotót bármilyen e-mail címre, vagy akár online fotóalbumunkba


Az új kamerának 3”-es, vagyis mintegy 7,5 cm átmérőjű, kihajtható színes kijelzője van, amely tulajdonképpen egy touch screen képernyő. Ennek köszönhetően nem kell mindenféle gombokkal bajlódnunk, hanem a képernyőt nyomkodva adhatunk utasításokat a gépnek.
A legnagyobb újdonság mégis az, hogy a Kodak új gépe rendelkezik beépített 802.11b Wi-Fi kapcsolattal, vagyis minden egyéb eszköz nélkül képes kapcsolódni az internethez. A gép beépített programjainak köszönhetően még arra is alkalmas, hogy a képek készítője internetes fotóalbumát feltöltse, illetve a képeket elrendezgesse benne.
Néhány adat a kameráról
- 4 megapixeles CCD
- 3x optikai zoom (36-108mm 35-ös filmre átszámítva)
- 256 MB beépített memória, SD kártyával bővíthető
- 7,5 cm-es színes LCD érintőképernyő
- opcionális 802.11b SD Wi-Fi kártya

Az ár
A kamera júniusi megjelenésekor várható ára 599 dollár – mintegy 113,000 Ft – lesz – a Wi-Fi kártya nélkül, ez várhatóan 100 dollárral, vagyis körülbelül húszezer forinttal növel majd a kasszánál hagyott összeget.
Bár egy 4 megapixeles, egyébként átlagos gépért az amerikai szakírók soknak tartják a vételárat, a beépített internet-kapcsolatot kihasználóknak valószínű mégis meg fogja érni a plusz ráfordítás. És persze az is lehet, hogy az első fecskét továbbiak követik, és az éles verseny végül a fogyasztóknak kedvez azzal, hogy egyre több gyártó fog hasonló lehetőséget kínálni – egyre alacsonyabb áron.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum