Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Nem jár Aero a kalózoknak?2006. 06. 22.

A tervek szerint a Microsoft csak az eredetiségvizsgálat után hajlandó a felhasználó számára megjeleníteni a Windows Vista új, Aero névre keresztelt 3D-s kezelőfelületét.


Ez a legújabb megszorítás, amit a vállalat kieszelt annak érdekében, hogy a felhasználókat a legális használatra kényszerítse. Nemrég a Windows XP esetében indították el azt az ellenőrző rendszert, amely csak akkor engedi letölteni az operációs rendszer fontos frissítéseit az internetről, ha megbizonyosodott a Windows eredetiségéről. Ezt követően a cég információi szerint folyamatosan csökkent az illegális szoftverrel próbálkozók száma, ami egyébként annak is lehet a következménye, hogy a vizsgálatot már a kiadást követő héten sikerült kijátszani egy másik illegális alkalmazással.

Egyébként a Windows Vista Aero kezelőfelülete nem csak a kalózmásolattal rendelkezők esetében nem mutatja majd meg magát. Az új Windows hat kiadásából a legolcsóbb változat, a Basic sem rendelkezik majd ezzel az új kinézettel. Sőt, hiába rendelkezünk olyan Vistával, amely tartalmazza az Aerót, az új kezelőfelület akkor sem jelenik meg, ha a grafikus processzor vagy a számítógépünk bármely alkatrésze nem felel meg a követelményeknek.

Még nem ismertek a pontos hardverspecifikációk, de a következő hónaptól „Windows Vista futtatására alkalmas” feliratú címkékkel kerülnek piacra az első olyan komplett számítógépek, amelyekre a gyártók garanciát vállalnak, hogy azok képesek a Vista kielégítő futtatására.

(Forrás: PC World)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum