Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Vírusok szoríthatják vissza az illegális fájlletöltéseket2006. 06. 22.

Az amerikai felhasználók körében jelentősen csökkent az illegális fájlletöltések száma. Egy felmérés szerint ez a tendencia a nem megbízható forrásokból származó vírusos fájlok miatti kockázatokra vezethető vissza.


Az amerikai felhasználók körében - főleg a 8-18 év közötti internetezők esetében - figyelhető meg az a tendencia, amely az illegális fájlletöltések számának folyamatos csökkenését mutatja. A legfrissebb kimutatások szerint tavaly az USA-ban 17 százalékkal kevesebb illegális fájlletöltés történt, és azóta is folyamatos csökkenés mutatható ki ezen a téren.

A BSA (Business Software Alliance) egyik 2004-es felmérése szerint a megkérdezettek 60 százaléka biztosan töltött le illegálisan valamilyen szoftvert, zenét vagy videót. A szervezet szerint ez a szám napjainkra 43 százalékra csökkent.

A felmérések szerint az illegális fájlletöltések visszaszorulásának egyik legfőbb oka, hogy a felhasználók egyre inkább tartanak a nem megbízható forrásokból származó állományok letöltésétől, ugyanis azok mind többször fertőzöttek kártékony programokkal. A BSA vizsgálatai szerint a felhasználók 63 százaléka a vírusoktól, 52 százaléka a kémprogramoktól, míg 49 százalékuk a büntetésektől is tart.

Diane Smiroldo, a BSA egyik alelnöke elmondta, hogy a felmérésből jól látszik, hogy sok fiatal megértette és felmérte az illegális letöltések veszélyeit, illetve az azokból származó következményeket.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum