Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A Kaspersky Lab is csatlakozott a Microsoft Vírusinformációs Szövetséghez2006. 06. 22.

A Kaspersky Lab csatlakozott a Microsoft Virus Information Alliance (VIA - Vírusinformációs Szövetség) nemzetközi programhoz. Az iparági együttműködés célja, hogy a Microsoft felhasználóit friss és pontos információkkal lássák el a legújabb vírusfenyegetésekről.


A Kaspersky Lab feladata a VIA tagjaként az, hogy megossza az összes felfedezett kártékony programmal kapcsolatos információját a Microsofttal és a szövetség többi tagjával. Az egyes vírusesemények leírása a vírusok szaporodásának körét és sebességét, a támadások célját tartalmazza, továbbá tanácsokat is ad a végfelhasználónak arra, hogy hogyan kerüljék el a fertőzést.

"A kártékony kódok fejlesztése nemrég komoly változáson esett át. A vírusírók egyre összetartóbbak: már nem egyedül dolgozó vandálokként, hanem jól szervezett bűnbandákba tömörülve működnek. A pénzügyi haszon reményében előállított kártékony kódok jelentős mértékben megnövelték a vírusforgalmat" - mondta el Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vírusvédelmi kutatási igazgatója. "Ma már naponta több mint 150 vírust azonosítunk, míg egy évvel ezelőtt ez a szám csak fele ekkora volt. Mivel a legtöbb vírust Windows platformokra írják, ezért az ilyen típusú információk iparági megosztása, és az együttműködés nagyban növelni fogja a Windows-alapú számítógépet használók biztonságát" - tette hozzá Eugene Kaspersky.

"A kártevő-minták összegyűjtése szerencsére, már évek óta szervezetten zajlik a vírusvédelmi fejlesztők között. A VIA révén a Microsoft is hamarabb juthat hozzá a legújabb vírusmintákhoz, így az ellenszer kidolgozása is hamarabb megkezdődhet. A védelem természetesen gyártónként eltérő, azonban a minták szervezett begyűjtése és értő kezekbe juttatása minden együttműködő közös érdeke" - nyilatkozta Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. operatív igazgatója.

A Microsoft Virus Information Allinance program 2003-ban indult, és azóta az iparági partnerek folyamatosan megosztják egymással a legfrissebb vírushíreket és technikai információkat. A szövetségnek a Microsoft mellett jelenleg a világ tíz vezető vírusvédelmi termékfejlesztő vállalata a tagja.

"A Microsoft örömmel működik együtt a Kaspersky Labbal és az összes VIA taggal, mert így el tudja látni a felhasználókat olyan információkkal, amelyek a kártékony kódok elleni védekezéshez szükségesek. A biztonság az egész iparág számára létfontosságú kérdés, és a Microsoft elkötelezett az ipari partnerekkel való együttműködés mellett, hogy így közösen haladjunk a végső cél, a felhasználók teljes biztonsága felé" - mondta Stephen Toulouse, a Microsoft Security Response Center biztonsági programokért felelős vezetője.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum