Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Március havi vírus toplista2006. 06. 22.

A Kaspersky Lab kiadta a március havi vírus toplistáját, amelyből kiderül, hogy a múlt hónapban a kártékony programok közül a Mytob féreg okozta a legtöbb bosszúságot.


A Kaspersky Lab - hasonlóan a többi antivírus szoftvereket fejlesztő cégekhez - minden hónapba elkészíti a vírus toplistáját, amelybe a leggyakrabban fertőzést okozó, és széles körben terjedő kártékony programok kerülnek. A toplistából jól lehet következtetni azokra a vírusokra, amelyek ellen a legindokoltabb és legszükségesebb a védekezés.

A Kaspersky Lab szerint márciusban a vírus toplista élére a Mytob féreg került, amely az összes vírusfertőzés 32,97 százalékáért volt felelős. A második helyet a NetSky.T foglalta el a maga 11 százalékával. A toplista harmadik helyére a LovGate.W került, amely a fertőzött számítógépek kilenc százalékán volt jelen.

Vírusokkal kapcsolatos márciusi statisztikát a Sophos is kiadott. A cég a globális monitorozó hálózatából szerzett információk alapján azonban úgy találta, hogy márciusban a legaktívabb vírusnak a Zafi-B számított, amelyet a Netsky-P és a Nyxem-D követett. A Sophos közleményéből kiderül, hogy a fertőzött elektronikus levelek száma tovább csökkent. Míg az év elején az emailek 4,3 százaléka volt vírusos, addig márciusban "csak" a levelek egy százalékában talált valamilyen kártékony programot. A cég vírusvédelmi adatbázisa már több mint 120 ezer kártékony programot tartalmaz, és az a múlt hónapban 850 új vírussal gyarapodott.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum