Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A „Spam-Király” trónfosztása2005. 01. 09.

Egy peren kívüli megállapodás értelmében először fordul elő, hogy egy spammer önként vállalja, hogy – a bírósági ítélet meghozataláig – szünetelteti tevékenységét.


Stanford Wallace és cégei a megállapodás értelmében csak azoknak küldenek reklámlevelet, akik ellátogatnak a két cég honlapjára. A kormány szerint Wallace kémprogramokat terjesztett a neten, reklámokkal és egyéb programokkal elárasztva számítógépek ezreit. Ez után megpróbálta a megfertőzött gépek tulajdonosainak eladni saját programját, mely ígérete szerint megtisztította a gépeket. Az ügyészség szerint azonban ezek a programok nem működtek.

„Azt hiszem, ez a megegyezés mindenképpen a felhasználók érdekeit szolgálja addig is, amíg az ügy végleg megoldódik a bíróságon” – mondta Laura Sullivan, a felperes ügyvédje. A tárgyalás időpontját azonban még nem tűzték ki.
A kémprogramok rögzítik a felhasználók szokásait, és információkat küldenek az interneten keresztül. Ettől a gépek nagyon lelassulnak, esetleg le is állhat az operációs rendszer
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum