Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Botrány a World of Warcraft játék miatt2005. 02. 13.

Botrányos jelenetektől és indulatoktól sem volt mentes a sokak által szinte hisztérikusan várt World of Warcraft, ("WoW") interneten játszható, havidíjas szerepjáték magyarországi árusításának első napja.


Egy Dohány-utcai cd-boltnál már jóval nyitás előtt az utcán is hosszan kígyózó sorokban álltak ideges emberek, hogy az előrendelt példányukat biztosan, időben megkapják, az eladók pedig a vevőkön vezették le indulataikat.

Az egyik elektronikus cikkeket árusító budapesti nagyáruházban pedig az ott kapható, mindössze öt darab WoW enyhén szólva nem elégítette ki a tömött sorokban ácsorgó, elkeseredett vevőket.

Rendszerint nem veszik

Magyarországon, ahol elég nehéz játékszoftvert értékesíteni, s inkább az a megszokott, hogy a cégek nyakán maradnak a példányok, elképesztő a Blizzard új játéka iránti tömeges érdeklődés. A játékot hónapokkal előre megrendelték az érdeklődők.

A cég azonban szerverei kímélése céljából csak korlátozott számú példányt adott ki és küldött a magyar forgalmazónak, annyit, amennyi egy átlagos játéknál megfelelő mennyiség lett volna, ám a WoW esetében igencsak kevésnek bizonyult.

Hitelkártya nélkül nem megy

Ez az oka annak, hogy számos bolt elszámolta magát: még az online előrendeléseiket sem tudták teljesíteni, így azok közül is sokan hoppon maradtak, akiket biztosítottak, hogy meg fogják kapni saját példányukat.
A WoW árusítása körüli bakiknak ezzel még nincs vége. A dobozon ugyanis az áll, hogy a játék ára egy havi előfizetést tartalmaz, de azt nem tüntették fel, hogy a tényleges elindításához dombornyomásos bankkártya szükséges, amelynek számát be kell írni a szoftver installálásakor, különben a játék nem működik.

MTI
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum