Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A magyarok szerint sokba kerül az Internet2005. 05. 22.

A szakemberek szerint, ahhoz hogy gyorsabban terjedjen hazánkban a „net”, alacsonyabb árakra lenne szükség.


Míg tavaly az uniós állampolgárok mintegy fele internetezett rendszeresen, addig nálunk a lakosság alig valamivel több mint 25 százaléka, emellett a cégek is lemaradásban vannak – mutatott rá nem régiben számos felmérés.

A Napközben telefonálói arról számoltak be, hogy vidéken nem könnyű hozzáférni a világhálóhoz. A lehetőség ugyan adott, ám számos területen csak modemes kapcsolat létezik, ami már amúgy is túlterhelt. A legtöbben az árakkal voltak elégedetlenek: sokak szerint a havi 8-10 ezer forintos díj túlságosan megterhelő, akkor is, ha szélessávú internetről van szó. Több hallgatónk elmondta: nagy szüksége lenne munkája során a világhálóra, azonban számos faluban hosszú évek óta azt sem tudják elérni, hogy a telefont bekössék.



A T-Online prognózisa szerint az elkövetkező két évben mintegy 8 százalékkal növekszik majd a falusi internetező háztartások aránya, ami jelenleg 16 százalék – közölte Monfera Katalin, a T-Online Stratégiai Elemzési és Piackutatási Osztályának vezetője. Annak, hogy az Internet széles körben elterjedjen idehaza, még mindig számos akadálya van, hiszen nem lehet mindenütt ugyanazt az infrastruktúrát kiépíteni – mondta Dombi Gábor az Informatikai Érdekegyeztető Fórum főtitkára.



A felmérések azt mutatják, hogy a jövőben továbbhódít a szélessávú Internet: 2007-re várhatóan idehaza az internetező háztartások 80 százaléka így kapcsolódik majd a világhálóhoz. Sokan azonban még midig a költségek miatt nem válnak „böngészőkké”. Dombi Gábor ezzel kapcsolatban megjegyezte: a felhasználók többsége legfeljebb 5000 forintos díjat tud elképzelni a szolgáltatások igénybevételéért. Monfera Katalin hozzátette: a szolgáltatók is tisztában vannak a piaci igényekkel, és az ügyfelek lehetőségeivel, ezért is igyekeznek egyre inkább alacsonyabb szintre szorítani az árakat.

Forrás: Magyar Rádió Online
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum