Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Veszélyes rés a Symantec vállalati antivírus-szoftverén2006. 06. 16.

Az eEye Digital Security szoftverbiztonsági cég szakemberei egy olyan komoly biztonsági rést fedeztek föl a Symantec vállalati antivírusszoftverén, amely szerintük gépek millióit teheti ki egy veszélyes féreg támadásának.


A sebezhetőség Mike Puterbaugh, az eEye szóvivője szerint azért különösen veszélyes, mert segítségével egy hatásos vírus létfontosságú programokat és fájlokat törölhet a megtámadott számítógépről. Puterbaugh elmondta, hogy a rés segítségével a támadó rendszerszintű hozzáférést szerezhet a számítógépekhez, ráadásul a támadás az interneten keresztül bárhonnan végrehajtható.

A Symantec részéről megerősítették, hogy „Client Security 3.1” és „AntiVirus Corporate Edition 10.1” vállalati antivírus-termékeik valóban tartalmazzák az eEye által leírt sebezhetőséget, ám siettek azt is közzétenni, hogy a mezei felhasználók körében népszerű Norton szoftverek mentesek a hibától. A szoftverfejlesztő igyekezett megnyugtatni ügyfeleit azzal, hogy már dolgoznak a megfelelő javítófolton, a rést kihasználó támadásról pedig egyelőre nem értesültek.

(Forrás: PrímOnline)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum