Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Érintkezés nélküli fizetési megoldások2007. 05. 16.

A beléptető rendszerekből ismert technológiával gyorsan és egyszerűen bonyolíthatjuk a kisebb kifizetéseket. Ázsiában és az USA-ban a módszer népszerű, az európaiak nehezebben fogadják el.


A Barclaycard bejelentette, hogy contactless (érintkezés nélküli) kártyákat bocsát ki, együttműködve a Londonban használatos Oyster tömegközlekedési díjfizetési rendszerrel. A kártyák a Bank of Scotland, a Citi, a Euroconex Technologies, a Halifax, a HSBC, a Lloyds TSB és a Royal Bank of Scotland Group által, a Visa Europe és a MasterCard megoldásokon keresztül kerül majd az ügyfelekhez, és a 10 font (körülbelül 20 dollár) alatti érintkezés nélküli kifizetéseket teszi majd lehetővé, természetesen a megszokott betéti és hitelkártya-funkciók mellett.

 

A szolgáltatás lényege, hogy egyszerűbbé tegye és felgyorsítsa az olyan vásárlásokat, mint például egy szendvics vagy egy metrójegy beszerzése, amihez jelenleg tanácsos, hogy némi készpénz lapuljon az ember zsebében. A contactless fizetési megoldás során az ügyfeleknek mindössze az olvasóegység elé kell tartaniuk a kártyát, így a kisebb összegek átutalásához nem lesz szükségük a PIN kód begépelésére vagy aláírásra. A kártyában található chip persze rögzíti az összes használat adatait, és biztonsági okokból időről időre elkéri a kódot.

 

A cikk folytatását a COMPUTERWORLD oldalán olvashatja.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum