Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Hamis biztonsági figyelmeztetések terjednek2006. 06. 16.

Az Interneten olyan elektronikus levelek kezdtek felbukkanni, amelyek első ránézésre a Microsofttól érkeznek, és biztonsági értesítőt tartalmaznak. Azonban mindez csak látszat.


A Microsoft egy figyelemfelhívó közleményt adott ki, amelyben arra kéri a felhasználókat, hogy a biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó elektronikus leveleket körültekintően kezeljék. Ennek oka, hogy a napokban olyan levelek kezdtek terjedni, amelyek meghamisított biztonsági figyelmeztetéseket tartalmaznak. A Microsoft szakemberei már vizsgálják ezeket az emaileket.

A Microsoft szóvivője elmondta, hogy a meghamisított levelek feladója is hamis, ezért azok úgy néznek ki, mintha a patch@microsoft.com címről érkeznének. A levélben egy biztonsági figyelmeztetés olvasható, amely a "WinLogon Service" egyik sérülékenységéről számol be. A szóvivő hangsúlyozta, hogy ezek a levelek nem a Microsofttól származnak, és az emailben ismertetett sebezhetőség sem létezik.

A Microsoft azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó emaileket kezeljék körültekintően. Amennyiben pedig már megnyitásra került ilyen levél, akkor antivírus valamint kémprogram-elhárító szoftverekkel kell átvizsgálni az érintett számítógépeket.

A Microsoft figyelmeztetése nem alaptalan, ugyanis három évvel ezelőtt a Swen féreg is hamis biztonsági közlemény révén igyekezett megtéveszteni a felhasználókat. Akkor a Swen több millió PC-t fertőzött meg.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum